Winkelen in Holland

Uitgelicht!

Maak kennis met de personen achter de webshops via ‘Uitgelicht!’ waarbij iedere maand het gezicht achter een winkel in de spotlight wordt gezet door middel van een interview. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Neem contact met ons op. Wij sturen graag een vragenlijst naar je toe, voor iedere maand een kijkje achter de schermen.

Love Arganolie

Love Arganolie

Wie ben je, vertel wat over jezelf; het gezicht achter de webwinkel?

Ik ben Astrid van Kollenburg en ben 32 jaar oud. Samen met mijn man en twee jonge dochters woon ik in een klein dorp in Brabant. Ik heb een druk (maar leuk!) leven met weinig winkels in de buurt biedt online shoppen uitkomst. Naast de webwinkel werk ik met heel veel plezier als webwinkel adviseur voor met name kleine en startende webwinkeliers die willen groeien.

Wanneer is je webwinkel van start gegaan, wat was je idee hierbij?

In februari 2015 heb ik Love Arganolie overgenomen. Jaren geleden had ik ook een webwinkel en tijdens mijn werk zie ik regelmatig de leukste webwinkels voorbij komen, waardoor het ook bij mij weer begon te kriebelen. Toen ik hoorde dat Love Arganolie te koop stond heb ik mijn kans gegrepen. Arganolie is een product dat ik zelf al gebruikte en waarover ik enthousiast was. Het is nog redelijk onbekend in Nederland, dus daar liggen genoeg mogelijkheden. Voorheen was het een dropship webwinkel, maar al snel besloot ik daarmee te stoppen zodat ik ook andere merken en producten kon inkopen. Een stap waar ik nog altijd blij mee ben.

Waaruit bestaat je assortiment en wat is jouw favoriete product?

Het assortiment bestaat uit luxe verzorgingsproducten op basis van biologische arganolie, cactusvijgolie en sinds kort ook olijfolie. Naast de pure oliën vind je hier ook gezichtscrèmes, bad- en doucheproducten, zepen en haarverzorgingsproducten. Onlangs heb ik het assortiment uitgebreid met bad-accessoires zoals sponsen, badborstels en mooie geurkaarsen. Je vindt hier alles om een verwenmoment voor jezelf te creëren. Mijn favoriete producten zijn de arganolie met lavendel en de handcrème op basis van biologische olijfolie.

Hoe ziet je ideale dag en werkplek eruit?

Ik begin rond 9.00 uur met het beantwoorden van mails. Daarna ga ik aan de slag met het fotograferen en plaatsen van nieuwe producten. Ik probeer continue uit te breiden dus er liggen meestal wel producten te wachten tot ze in de webwinkel geplaatst worden. Zo niet, dan zoek ik naar nieuwe producten en merken die een aanvulling zijn op het assortiment. Elke week schrijf ik een blog, om de week verstuur ik een nieuwsbrief en in de webwinkel zie ik altijd wel dingen die nog verbeterd kunnen worden. Social media heb ik uitbesteed, maar ik pak regelmatig mijn telefoon om nieuwe berichten of reacties te lezen. In de middag pak in de bestellingen in en breng deze naar het postkantoor. Daarna heb ik alle aandacht voor de kinderen en als zij ’s avonds op bed liggen werk ik ook nog regelmatig. Ik heb een redelijk grote werkplek. Over een paar jaar zie ik mezelf wel in een mooie ruimte buitenshuis.

Love Arganolie

Welke producten staan op je lijstje als nieuw product of merk?

Ik ben continue op zoek naar nieuwe producten en merken. De huidige merken blijf ik in de webshop verder uitbreiden. Ik heb nu van een aantal merken een selectie gemaakt van de producten, maar uiteindelijk wil ik van elk merk de volledige collectie in de winkel hebben. Voor de zomer heb ik zonproducten met arganolie en olijfolie op het oog, deze zou ik graag willen toevoegen. Nieuw zijn de prachtige zepen die uniek bij Love Arganolie verkrijgbaar zijn.

Wat maakt jouw webshop zo bijzonder, wat is jouw slogan?

Service vind ik belangrijk, daar let ik zelf ook altijd op als ik online winkel. Daarom worden bestellingen die voor 12.00 uur geplaatst worden, dezelfde dag nog verzonden. Meestal geldt dit voor bestellingen tot 16.00 uur, maar omdat mijn kinderen nog klein zijn, heb ik een marge voor mezelf ingebouwd. De verzendkosten zijn laag en boven de €50.- zelfs gratis. Klanten kunnen hun aankopen gratis laten inpakken als cadeau en er is een spaarsysteem waarmee klanten kunnen sparen voor korting. En voor iedere klant een klein cadeautje; voor een persoonlijke verrassing.

Wat vind je je het leukst aan je werk, waar maak je extra tijd voor?

Het allerleukst vind ik het inpakken van de pakketjes. Ik vind het mooi om te zien voor welke producten iemand kiest en om dat zo in te pakken dat de ontvanger een glimlach op haar gezicht krijgt als ze het pakketje open maakt. Ook word ik blij van een nieuw product dat ik aan het assortiment kan toevoegen en van de berichtjes van klanten.

Wat zijn je toekomstplannen en dromen met je webwinkel?

Ik heb deze webwinkel nog maar kort en door de drukte in mijn andere bedrijf besteed ik er minder tijd aan dat ik zou willen. Dat jaar staat in het teken van het vinden van de juiste balans. Bovendien is er nog genoeg ruimte om te groeien. Mijn ultieme droom is landelijke bekendheid voor Love Arganolie (en voor het product arganolie), een groter assortiment en uiteindelijk een mooie bedrijfsruimte met misschien zelfs een medewerker.

Webwinkel | Facebook | Instagram

Lees meer »